Duurzame planten zorgen voor frisse lucht in huis

Gepubliceerd op 10 september 2019 om 20:12

Planten zijn onmisbaar in huis, ze brengen kleur en levendigheid en dienen als fraaie decoratie. Maar planten zijn behalve mooi ook heel gezond! Zeker als je voor duurzame planten kiest.

Monstera ook wel gatenplant genoemd

Het grootste aantal uur van een dag breng je binnenshuis door. In huis kom je steeds meer schadelijke stoffen tegen uit bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en vloerbedekking. Huizen worden steeds beter geïsoleerd wat ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen minder goed je huis kunnen verlaten. Het regelmatig openzetten van de ramen helpt om frisse zuurstof binnen te laten. Maar wist je dat planten ook de lucht zuiveren?

 

Bomen zuiveren de lucht. Planten doen hetzelfde, maar dan in het klein. Ze zetten CO2 om in zuurstof én ze filteren schadelijke stoffen uit de lucht. Daardoor voel je je lekkerder en presteer je beter. Ook zullen planten een goede nachtrust bevorderen aangezien planten rust brengen en de luchtvochtigheidsgraad verhogen (bron: vtwonen, 2019).

 

Deze planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschap:

Monstera
Calathea
Goudpalm
Blauwvaren

 

De duurzame planten van Scheepstra Bloemen hebben een MPS-A keurmerk. Dat betekent dat de kwekers voldoen aan eisen op het gebied van energieverbruik, kunstmest, waterverbruik en afvalverwerking (voor meer informatie zie Duurzame Bloemist). Een schone plant die voor schone lucht zorgt dus!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.